Sziasztok!

Ismát itt vagyok, hogy beszélgessünk kicsit a fájdalomról.

Megkülönböztetünk akut és krónikus fájdalmakat.

Akut fájdalom, a sérülés után azonnal jelentkezik, rövid ideig tart, gyorsan nő és csökken az erőssége. Lehet gyors és lassú lefolyású.

A krónikus fájdalom több mint hat hónapja fenn áll és a fájdalomcsillapító is hatástalan. A fájdalom érzékelése egyéni eltéréseket mutat.

Van, aki képes sokáig tűrni a legnagyobb fájdalmat is és van aki a legkisebb fájdalmas tünetre is nagy jajgatással reagál. A fájdalom csökkenti a mozgékonyságot, fokozza az izomtónust. Tartós fájdalomnál a szorongás és sajnos a depresszió is felütheti a fejét.

Elmondhatjuk tehát, hogy a fájdalom egy ördögi kör, amikor is mozgás hiányában fokozódik, de a mozgás, mozgatás nehéz, mert nagyon fáj!

Szóval kedves blogolvasók elmondhatom nektek, hogy egy év kihagyás után visszamentem mozogni az Anita fittnesbe mert szeretem az óráit és szeretek ott mozogni.

Mindenkit ismerek és igazán családias a hangulat. Úgy esett, hogy egy alakformáló edzésen, (ahol azt gondoltam, hogy az izom emlékszik és nagyon jól tudja, hogy én már két kilós súlyzóval dolgoztam több mint egy évvel ezelőtt) nos meghúzódott és megfájdult a bal vállam.

Gondoltam itt a remek alkalom, hogy kipróbáljam mit tud az infra lézerem. Hétvége jött így ráértem magammal foglalkozni, megcsináltam két kezelést a fájdalmas pontokon és a váll trigger pontján és másnap nyoma sem volt a fájdalomnak. A trigger pontokról egy későbbi blogomban még szó lesz és legjobb ha feliratkoztok az oldalra, mert egy újdonsággal jelentkezem hamarosan!

Addig is JÓ EGÉSZSÉGET mindenkinek hívjatok és ne feledjétek az infra csodákra képes!!