Kedves Pácienseim!
Régen írtam már nektek,vannak is jobbnál jobb esetek és sok-sok gyógyult páciens, de sajnos kevés időm van írni.
Ma egy gyakori problémáról lesz szó, ami előfordulhat vállon, térden, de achilles szalagon is.
Páciensem térde lett folyadékkal teli és a fotókon láthatjátok a javulás folyamatát.
1800-as és 500-as infra lézerrel is kezeltem. A kezelési időket annak fényében állapítottam meg, hogy fájdalmai nem voltak.
A bursitis vagy nyáktömlő gyulladás helyi érzékenységet és duzzanatot okoz. Ha a közelben levő ízületeket mozgatja a beteg, az heves fájdalommal is járhat. Ha fertőzés okozza a gyulladást, akkor bőrpír is jelentkezik.
Ha a bursitis huzamosabb ideig fennáll – főleg ismétlődő kis sérülések következtében -, akkor a fájdalom már nem olyan jelentős, a tömlő fala megvastagszik, duzzadttá válik, és a benne levő folyadék – ha megtapintjuk a tömlőt – fluktuál, azaz hullámzik, lüktet. Páciensemnél ez a folyamat fordult elő. Így, a kezelési időt még a maximum fölé is vihettem.
Ha sérülés, trauma okozza a bursitist, akkor pihenéssel, a csont gipszsínnel való rögzítésével, a végtag nyugalomba helyezésével, jegelésével, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító kenőcsökkel megszűnik a gyulladás. Erős fájdalomnál esetleg a helyileg alkalmazott, a térdízületbe adott szteroid-injekciók alkalmazásával teljes javulás érhető el.
Abban az esetben, ha fertőzés következtében alakul ki a gyulladás, akkor antibiotikumok adásából, és a feszülő folyadék leszívásából áll a terápia. A csapolást szükség esetén ismételni is lehet.
Ha a panaszok a fent említett terápiára nem csökkennek, és a beteget nagyon zavarják mindennapi teendői végzésében, akkor műtéti megoldás (eltávolítás) válik szükségessé. Sebészi terápia javasolt továbbá, ha nagy sérülést követően lép fel a bursitis, ha gyakran visszatér, valamint ha köszvényes vagy gennyes tömlőgyulladás áll fenn.
Páciensem szerette volna elkerülni a műtétet, ezért hozzám fordult és a lézer megint bizonyított. A tapintás alapján, úgy tűnik, hogy nem csak a folyadék tűnt el, de a tömlő is felszívódott, így annak a veszélye is elhárult, hogy újabb terhelésre megint kialakuljon.
A páciens megmenekült egy műtéttől, megmenekült a műtét utáni rehabilitációtól és megmenekült a több hónapos táppénztől.
A Safe Laser megint csodálatosnak bizonyult.
Jó egészséget mindenkinek!