Kedves Ismerőseim, leendő páciensek!

A mai napom reggel 5-kor kezdődött, amikor is felébredtem, pihenten és munkára készen! Gondoltam van még időm a munkába indulásig, így bekapcsoltam a laptopom, hogy megnézzem az e-mailjeimet.

Egy kedves hölgy levele fogadott, aki Békéscsabán él, azt hiszem. A levelében leírta a problémáját, betegségét és azt, hogy rendelkezik egy 500-as infra lézerrel. Kezeli magát, de nem olyan eredménnyel, amit várt, így tanácsot kért tőlem, TŐLEM, hogyan is csinálja a továbbiakban, hogy javulásnak induljon. Kértem, hogy részletesen írja le, milyen pontokon világítja magát és mennyi ideig.

Elolvasva válaszát, átgondoltam az eseményeket és sok új tanáccsal láttam el, ami remélem segíteni fog neki a továbbiakban a gyógyulás útján. Jó lett volna személyesen találkozni és esetleg megmutatni neki, hol, melyik pontokon kezelje, de ez még várat magára. Úgy gondolom, mostantól folyamatosan fogom a kapcsolatot tartani vele és mindenben segítek, amiben kikéri a véleményem.

Amit mindenképpen fontos tudni a lézeres kezelésnél, hogy szem előtt kell tartani a páciens reakcióit a kezelésre. Ez az úgynevezett dózis törvény, ami arról szól, hogy ki kell választani azt a dózist, amely egységnyi felület gyógyításához szükséges.

Akkor megfelelő a dózis, ha megfelelő kezelési reakciót vált ki. A mértéket egyénre szabottan kell beállítani:

  1. Ha túl kicsi a dózis, akkor az első kezelések után nincs érezhető javulás, a kezelés nem tudta kiváltani a kezelési reakciót, ami így későn, 4-5 hét után jelentkezik.
  2. Optimális a kezelési idő: A kezelési reakció az első kezelés után 24 óra múlva jelentkezik, majd néhány óra múlva megszűnik és 3-4 kezelés után fokozatosan megszűnik.
  3. Ha a beteget túldozírozzuk, nagy mennyiségű dózist kap, akkor a kezelési reakció rögtön a kezelés után jelentkezik (fájdalomfokozódás) és nem szűnik meg a következő kezelésig. A fájdalom erősebb, mint előtte volt.

Nos, ezért mondom én mindig hogy a terápia egyénre szabott, nem lehet előre megmondani, ki hogyan reagál, de a dózistörvényt figyelembe véve soha sem csinálunk semmi bajt a pácienssel, csak mindenkire egyenként oda kell figyelni!

Nos, kedves Mária, szívből köszönöm a levelét szebbé tette a napom, mert megint segíthettem valakinek és várom a javulást az állapotában, remélem tudtam a kezeléshez egy kis pluszt hozzáadni, még így távolról is.

Köszönöm, hogy olvastatok és jó egészséget mindenkinek!