Gyakran kérdezik tőlem, hogyan fejti ki hatását a lézer. Ilyenkor elmondom, hogy a lézer sejtszinten hat, gerjeszti a fényérzékeny molekulákat, optimalizálja a mitokondriumok (a sejtben az energia előállításában és raktározásában felelős sejtecske) oxigén ellátását,javítja a sejtlégzést,ami fokozza az ATP termelést. Az ATP termelés fokozása egyébként azt eredményezi, hogy beindul a szervezetben az energia felhasználás, így csökken a vércukor szint. Az elmúlt években a sportorvosok főleg sportsérülésekre használták a lágy lézert, de a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a lézer más területen is hatékony.

Fokozza az állóképességet,optimalizálja a teljesítményt, regenerál illetve a sportsérülések hatékony rehabilitációjában van nagy szerepe.

Állóképesség fokozás: Az edzések, versenyek előtti lézer besugárzás, javítja az izmok teljesítő képességét,késlelteti az izomfáradtság kialakulását, csökkenti a tejsav koncentrációt.

Teljesítmény optimalizálás: A sportolás, verseny előtti lézer besugárzás javítja a sejt energia funkcióját, ezzel segíti az oxigén ellátást, javul az izmok vérellátása,fokozódik az anyagcsere és tápanyag ellátás.

Regeneráció: Sportmozgás utáni  lézeres kezelés elősegíti az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását,gyorsítja a tejsav lebontást, csökkenti az izomlázat.

Sportsérülés rehabilitációja: A lézer fontos élettani hatása a gyulladás csökkentés, a trauma következtében kialakuló duzzanat, oedéma gyógyulás elősegítése, fájdalomcsillapítás.

A kutatások és nagyszámú esettanulmány bizonyítja, hogy a lézerkezelés igen hatékony a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag és izom szakadások gyógyulásának hatékonyságát, ezzel együtt jelentősen csökkenti az újabb sérülés esélyét.

Köszönöm, hogy elolvastatok !

Hamarosan jelentkezem a cég által tesztelt sportolók rendkívül érdekes kutatási eredményeivel.