Mint azt biztosan tudjátok, ideg és izomszövet aktivitása során nátriumionok tömege áramlik az ingerlékeny sejtekbe, míg nyugalmi állapotban helyreáll a nátriumkoncentráció. A nátrium és kálium pumpa működése aktivizálódik.

Sportolók terhelésekor előforduló izomláz, nem szó szerint értendő láz, nem az izom gyulladására utal, inkább izommerevség, sérülékenység a jellemző.

Oka az izom rossz vérellátottsága, oxigénhiány, tápanyaghiány, anyagcseretermék felszaporodás, ennek következtében kialakult savas környezet.

Hoppá, viszont a lézer egyik tulajdonsága, hogy lúgosít. Ezt tudjuk mennyire fontos!! Nagy intenzitású edzés vagy sérülés, egy-egy nagyobb terhelés során az izom nem kap elég vért és elegendő oxigént sem.

Ugyanez történik valamilyen izom vagy ízület sérülésekor, húzódásakor, ütéskor. Terheléskor és sérülésekkor az izmok egyetlen energiaforrása a glikogén formájában tárolt szénhidrát, tehát a szervezet elveszi a szénhidrátot az izom állapotának helyreállítására. Többek közt ezért fogyunk az edzéstől.

Egy másik elmélet szerint az izomban apró mikrosérülések keletkeznek, amelyeken keresztül víz áramlik a szövetekbe, duzzanat keletkezik, amely feszíti az izmot. Na ez fog történni holnap az én drága Heni barátnőmmel.( Ma volt először a mi brutál edzőnknél.)

Ugyanakkor az izomsejtből felszabaduló kálium és a gyulladásban résztvevő helyszínre áramló fehérvérsejtek által termelt anyagok ingerlik a fájdalomreceptorokat. Ezért fájdalmas egy kimerítő edzés után a másnap délután.

Mért jó a lézer a mozgásszervi betegségeknél és az edzőteremben?

  1. Mert egy nagyobb terhelés vagy sérülés során sokkal gyorsabban helyreállítja a szövetekben, sejtekben a nátrium és kálium egyensúlyt.
  2. Mert nő a szervezet oxigénellátottsága, így a sérült rész oxigén ellátása is megnő
  3. A lézer blokkolja a fájdalomreceptorokat, új sejtet épít
  4. Érzéstelenítő, fájdalomcsillapító hatású
  5. Sportsérüléseknél és mozgásszervi panaszoknál fokozza a sejtregenerációt, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát

Jelentkezz nálam, ha sportolsz, vagy most kezdtél el rendszeresen mozogni, de nem szeretnéd elveszíteni a lendületet és azt az aktivitást, amivel nekikezdtél az életmódvástásnak – tudom a megoldást!