Ma egy nagyon kényes témát hoztam megint. Az inkontinencia a nőknél kétszer gyakoribb, mint a férfiaknál. A terhesség és szülés, a menopause és a női húgyuti szervek felépítése felelős ezért a jelentős különbségért. Ettől eltekintve a nők és a férfiak szinte azonos mértékben válhatnak inkontinenssé idegi sérülések, születési rendellenességek, szívrohamok, meszesedés vagy az öregséggel kapcsolatos okok folytán.

Míg az idősebb nőknél gyakoribb az inkontinencia, mint a fiatalabbaknál ez nem jelenti azt, hogy az öregedés elkerülhetetlen velejárója lenne. Az inkontinencia kezelhető és gyakran minden korban gyógyítható.

Az inkontinens nők gyakran nem keresnek orvosi segítséget a szégyenérzet miatt.

A női inkontinencia oka általában azon izmok problémája melyek a vizelet visszatartását és kieresztését végzik. A szervezet a vizeletet – vizet és a vesék által kiválasztott salakanyagokat – a húgyhólyagban tárolja, egy léggömbszerű szervben. Ez a hólyag a húgycső segítségével vezeti ki a testből a folyadékot.

Pácienseim között voltak, vannak már olyan esetek, amikor derék fájdalom miatti kezelést alkalmaztunk és ezzel egy időben az 1800-as infra lézer használatával megszűnt az inkontinencia is. A nőgyógyászati lézeres kezelésekkel ellentétben a derékra végzett kezelés fájdalom mentes, nem kellemetlen egyikünk számára sem és a vizelettartási probléma rendeződik. Még azokban az esetekben is jelentős segítséget nyújthat a derékra végzett kezelés, amikor a páciens valamilyen mozgásszervi probléma miatt, járás nehezítettségből adódóan lassan, vagy nagyon nehezen jut el a WC-ig.

Ezt a problémát általában nem jelzik a páciensek, mert szégyellik, így ez csak a kezelések végén derül ki, hogy a derékfájdalom megszűnésével egy időben – a páciensek úgy mondják mellékhatásként- az inkontinencia megszűnését is tapasztalják.

Bátran forduljanak hozzám ezzel a problémával, hiszen a páciensekről a stúdiómban is azok az elvek érvényesülnek, mint bármelyik magán rendelőben. A titoktartás természetesen rám is vonatkozik és be is tartom.

Köszönöm, hogy elolvastak!

Jó egészséget mindenkinek.