Sziasztok kedves blogolvasók!

A mai napon egy kéz betegségről fogok írni nektek.

Egy nagyon kedves páciens keresett meg, hogy próbáljuk ki a lézeres kezelést a kezére, mivel szeretné a műtétet elkerülni illetve későbbi időpontra halasztani.

Nos a betegség a carpal tunner sindróma, vagyis a kéztőalagút betegség. A betegség  leggyakoribb tünete az öregujj, mutatóujj és a középső ujj zsibbadtsága. A mediánus ideg károsodásánál figyelhetjük meg.

A betegek éjjeli zsibbadtságra, és bizsergésre ébrednek, ami gyakran a kéz megrázása után enyhül. A zsibbadtság jelentkezhet autóvezetés, újságolvasás vagy más tevékenység közben, amikor a kezeket hosszabb ideig felemelve tartjuk. A kéztőszindróma oka a medianus ideg ( középső ideg ) összenyomása, mivel a magas nyomás csökkenti az ideg vérellátását. Ennek a magas nyomásnak az okozója általában az íneket körülvevő szinóvium (izületi hártya) szövetének megdagadása. Dagadást okozhat bármilyen sérülés, túlerőltetés, trauma, vagy anyagcserezavarok (terhesség, menopauza, hormonzavarok). Nem teljesen világos a folyamat, de úgy tűnik, hogy összefüggésben van az erek tűrőképességének határával.

Nos, ezek ismeretében és a lézer hatását figyelembe véve, miszerint az infra lézeres kezelés csökkenti a duzzanatot, elkezdtük  a kezeléseket, aminek hatására a fájdalom csökkent az életminőség javult és ha kellő ideig végezzük a kezeléseket, talán még a műtétet is elkerülheti a páciens.

Köszi, hogy olvastatok és jó egészséget mindenkinek!