Kedves Blogolvasók.

Tündi lézer egy újabb, nagyon fontos állomáshoz érkezett. 2020 as évem remekül indult. Rátaláltam Pásztor Gabriellára, aki egy csodálatos programmal ismertetett meg. A Safe Laserrel már sikerült csodás eredményeket elérnem stroke-os betegeknél, de ez a program, amit fél éve nézegetek fantasztikusan meggyőző volt. A videók, az esettanulmányok a gyógyulásokról megérintettek.

Elhatároztam, hogy meg fogom tanulni ezt a módszert és elhozom ide a városba, hogy a ti hozzátartozóitok , esetleg ti magatok is tudjátok ezt alkalmazni az rehabilitáció során. A hétvégén részt veszek egy 3 napos, nagyon intenzív tréningen, ami után egy folyamat indul el. Sok-sok kitartó munkával és gyakorlással, hamarosan ARNI tréner leszek.

Mit is jelent ez a program:

Miért is válasszuk ezt a bizonyitékokon alapuló funkcionális tréninget.

Miért válasszuk az ARNI módszert:
Tény, hogy ha valaki stroke-t kap nem tudja mit kell tennie ha a kórházi / klinikai gyógytorna , kezelés véget ér, mert sokszor nem kapnak kellő felvilágosítást hogy mit kell tegyenek hogy jobban legyenek. A legtöbben arra vágynak, hogy minél önálóbbak legyenek, de ez több támogatást igényel. Valószínű, hogy bizonyítékokon alapuló, innovatív és személyre szabott képzési stratégiára van szükségük, olcsó segédeszközökre, vagy olyan szakmai támogatásra amely segíti a túlélőt visszakerülni a hétköznapi aktív életbe. Az ARNI az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlődött.
-Az ARNI képesítéssel rendelkező trénerek hasonló kezelést nyújtanak világszerte.
-Az ARNI módszer megmutatja hogyan lehet pozitívan megfelelő technikával elérni a kitűzött célunkat.
-Az ARNI napra kész, bizonyítékokon alapul, fejleszti a probléma megoldást és az önellenőrzés kézségeit.
Ez egy személyre szabott tréning program, amely biztosítja a tevékenységek egyéni előrehaladását és ösztönzi a személyt az otthoni egyéni gyakorlatok végzésére. A legnagyobb félelmük a túlélőknek az elesés: Mi megtanitjuk hogyan kell lemenni a földre, felállni a földről. Hogyan kell az egyensúlyukat fejleszteni, kitérni a hirtelen jött szituáció elől az utcán , használni a sérült oldalt amennyit csak lehet.
Az ARNI módszer nagy hangsúlyt fektet a felsővégtag rehabilitációra. Olyan edzés programot kell kidolgozni ami működik az egyén számára és meg kell adni azokat az eszközöket amelyekre szükségük van a túlélőknek az önmaguk megsegítésére. Az hogy mit ér el a túlélő az nagymértékben függ a túlélő és az ARNI Tréner kreatívitásán.
Mi a hozzá adott érték az ARNI-val?
Pótolja azt a hiányt, ami a gyógytorna befejezése után következik.
Megcáfolja azt a téves nézetet, hogy a stroke túlélő nem tud járni, vagy nem tudja használni a kezét.
Megmutatja a stroke túlélőknek, hogy képesek az Ön-Tréningre.
Megállítja azt a gondolkodást, hogy a stroke túlélő úgy gondoljon magára, mint aki véglegesen rokkanttá vált.
Az ARNI egy testre szabott képzési programot ad, amely célja az önállóság elérése, újratanulással és egyéb értékes beavatkozások kombinációjával.
• Az ARNI módszer lényege, hogy sokféle technikát alkalmaz, az ARNI használatakor fejlődik a mobilitás, a mozgástartomány, cselekvés-kontroll, erő és magabiztosság.
Cél: A függetlenség elérése korai mobilitással.
• Fontosnak tartjuk a pszichológiai előnyök hangsúlyozását is, bizakodással, egyre több reménnyel a stroke túlélők többet elérhetnek, mint ahogy azt elképzelték.
Az ARNI mottója:
Használd vagy elveszíted! Ahol akarat van, ott célhoz vezető út is van!
Használd és fejleszd! Amit gyakorlunk, az jobban fog menni.
Azt kell gyakorolnunk, amit fejleszteni szeretnénk! Megfelelő ismétlés számmal – hogy az agyban változások jöjjenek létre. Nagyon fontos célunk, hogy bebizonyítsuk a stroke túlélőknek, hogy az ARNI módszer segítségével sikeres lehet gyógyulásuk.
• A cselekvéseik tudatos irányításával sokkal hamarabb vissza tudnak kerülni a hétköznapi aktív életbe. Egyre nagyobb utat tudnak megtenni az alsó- és felső végtag funkcióinak a helyreállításában.
Egy eszközt egy stratégiát kap a túlélő, amiből tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy jobban legyen.
Köszönöm, hogy elolvastatok, még jelentkezem.