Sziasztok kedves blogolvasók!

A mai blog a bénult páciensről szól, akiről először az idegszál emlékszik című blogban írtam először.

2014 decemberében keresett meg egy páciens, hogy segítsek neki a gyógyulásban a lézeres kezelésekkel. A páciens 2013 decemberében került be a sürgősségi osztályra stroke gyanúja miatt, beszéde elkent volt, jobb szájzug leereszkedett, jobb oldali végtagjai meggyengültek. A CT igazolta az orvosok gyanúját, a bal oldali agykamrában vérzést mutatott. Neurológiai osztályon állapotát stabilizálták és mobilizálni próbálták.

Majd rehabilitációs intézet következett, ahol a jobb lába, járása jelentősen javult, de a jobb felső végtagban aktív mozgás nem volt észlelhető. Rehabilitációs intézet után a beteg otthonába távozott, járása sokat javult, de jobb karja még mindig élettelenül lógott a teste mellett. Önállóan nem tudta magát ellátni, nem tudott öltözni, tisztálkodni, enni szerencsére igen, mert bal kezes!

2014 augusztusában újabb rehabilitációs intézet következett, ahol a jobb láb bénultsága jelentősen javult, de jobb karja változatlanul nem mozgott. Rehabilitációs intézetet követően a beteg a bal kezébe vette az irányítást, akupunktúrás kezelést vett igénybe, amitől állapota továbbra sem javult.

2014. decemberében keresett meg, hogy kipróbálná a lézert.

A lézer sejtregeneráló és sejtmegújító tulajdonságát figyelembe véve, minden esély meg volt arra, hogy a karja fejlődésnek induljon. Én csak annyit mondtam neki, hogy nem tudom mikor, de biztosan fog a karja mozogni, lehet, hogy hosszú idő lesz, de látok lehetőséget a lézeres kezelésben.

2015. január 05.-én kezdtük el a kezeléseket, a jobb karját az idegszál lefutása mentén végig megkezeltem. Az első eredményt 2015. február 12.-én jelezte nekem, miszerint vállból mozgatni tudja a karját és egy kicsit mozognak az ujjai. Ezt a fejlődést az első videón fogjátok látni. A videó önmagáért beszél, az első alkalommal én raktam a kezét az asztalra, viszont egy hónap után ő maga helyezi az asztalra a kezét. Esküszöm nektek már ott tartottam, hogy feladom!

Kár lett volna, mert ekkor hazahoztam az 500-as infra lézert és ezzel folytattuk a kezeléseket. Továbbra is kezelem a jobb karját az infra lézerrel. A videókat feliratoztam, így láthatjátok a fejlődést. A páciens már tud fogni a jobb kezével és kisebb súlyokat már fel is tud emelni. Azt gondolom ez óriási eredmény, amit mi ketten elértünk. Most már feladatokat kapott és súlyokat emelget, erősítjük a karját és sokat tornáztatja.

Jó lenne, ha privátban írna egy- két szakember, hogyan tudnék rajta még segíteni. Kezeléseket folytatjuk, mert megígértem neki, látva az eredményt, hogy hamarosan ezzel a kézzel fog enni és lehet, hogy újra tud majd vele fogni és magát ellátni.

Ma (2015. április 15.-én) örömmel közölte velem, hogy ma a mosogatásnál már a jobb hüvelyk és mutató ujjával fogta a tányért a mosogatóvízben és a tormás üveget jobb kézzel fogta meg és a ballal tekerte le a kupakot!!!!!!!! CSODÁLATOS Hosszú még az út, de már óriási eredményeket értünk el!

Végül a mottó a mai blogba:

A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!