Szeretettel köszöntök mindenkit.

Részt vettem egy lézeres továbbképzésen, amire azért van szükségem, hogy a működési engedély kártyámat meg tudjam hosszabbítani. Ez a továbbképzés szabadon választott volt, de mivel a szakmámba illik, így elmentem.

Szeretnék néhány információt megosztani önökkel, amiket ott hallottam és tanultam.

Már 9 éve foglalkozom a lézeres kezelésekkel és 25.000 óra munka után, biztonsággal állíthatom, hogy sokat tudok a lézerről. Ez idő alatt tapasztalatot gyűjtöttem, figyeltem a páciensek változásait és ennek megfelelően alakítottam a kezelési protokollokat. Szeretnék egy pár dolgot összefoglalni a továbbképzésen hallottokról.

Dr. Sandra Sándor professzor úrtól megtudhattuk mennyire fontos a víz szerepe a fizioterápiás kezelésekben, illetve bármilyen terápiában, hiszen a sejtjeinknek szüksége van folyadéktérre ahhoz, hogy regenerálódjon. Hogyan tudunk elég folyadékot fogyasztani? Erről egy részletesebb blogot olvashatnak a Tündi lézer oldalon.

https://tundilezer.hu/2023/03/01/hogyan-tudunk-megfelelo-folyadekot-bejuttatni-a-sejtekbe/

A lézerterápia és a daganatos betegségek című előadás során megtudhattuk, hogy bizony kezelhető a daganatos páciens is lézerrel. Természetesen nem a daganat és teljesen kizárt, hogy azt kezeljük, hiszen szóródást is kiválthatunk a lézerrel.

Viszont, amennyiben daganatos beteget kezelünk és a fájdalmas terület nincs összefüggésben a daganattal, abban az esetben kezelhető a páciens.

Tehát, ha egy emlőtumoros páciensnek fáj a dereka, sarka, térde bokája, abban az esetben ezek a problémák kezelhetők lézerrel. Mondjuk a válla háta nem! Sőt az intranasalis, tehát orron keresztüli lézeres besugárzás csökkenti a kemoterápia okozta mellékhatásokat is.

Daganatos beteg műtét után például a műtéti heg nem kezelhető. Amennyiben a műtét helyén fekély vagy valamilyen gennyes bőrelváltozás alakulna ki, abban az esetben is szükséges egy mintavétel a sebből, hogy kizárják a daganat sejt jelenlétét.

A lézer indikációkat és kontraindikációkat mindenhol el tudjátok olvasni a neten is. Amennyiben nem biztos valaki abban, hogy kezelheti-e a fájdalmas területet, hívjon telefonon és megbeszéljük. 06303601099

Tinnitus avagy a fülzúgás terápiája:

Okai:

-Hallójáratban fülzsír, nagyon gyakori

-Zajterhelés

-Fertőzés. Közép vagy belső fül gyulladás

-Vírusfertőzés

-Autoimmun betegség

-Nyaki csigolyák elváltozásai

-Magas vérnyomás, pajzsmirigy alulműködés

-Egyes gyógyszerek is okozhatnak fülzúgást. Meglepő volt hallani például a rendszeresen szedett ASPIRIN is okozhat fülzúgást. Aki azonban már mindent megtett és mégsem változik a fülzúgás, beszélje meg a háziorvosával egy esetleges gyógyszer cserét vagy elhagyást. Hiszen, ha folyamatosan szedi, akkor bármilyen kezelést kaphat, nem fog a fülzúgás elmúlni.

– nyomelemhiány

-stressz

A fülzúgás megfelelő kezelési protokollja 40-50 Joule naponta a lézerrel. Semmi baj nem történik, ha esetleg több ideig használjuk a fülbe, illetve a fül körüli pontokon. Érdemes még kezelni a nyakcsigolyákat, illetve a rendszeres nyaktorna is sokat segíthet. Itt a hangsúly a rendszerességen van. Minden torna csak akkor hatásos, ha rendszeresen végezzük.

Kezelési hibák, kezelési szövődmények:

Mindannyian tudjuk, hogy a lézer fénykezelés. Polarizált fény, monokromatikus és egyszínű. A nap fényében is megtalálható a lézer fénye, így a nyári hónapokban az ekcémás és olyan bőrbetegségben szenvedők, akiknek jót tesz a napfény, tüneteik enyhülnek, néha el is múlnak teljesen. A téli hónapokban ezeket a bőrbetegségeket kezelhetjük télen lézerrel.

A mozgásszervi betegeknél én személy szerint szeretem a kombinált kezeléseket. A páciensek kenőcsöket és géleket is használnak a fájdalmas területre. Azonban fel kell hívnunk a figyelműket, hogy lézeres kezelés előtt az alábbiakban felsorolt FÉNYÉRZÉKENY kenőcsöket és géleket ne használják, hiszen a lézerfény hatására kialakulhat a fény allergia. Kiütés, duzzanat, pirosság formájában jelentkezik.

A kenőcsök, gélek amelyek fényérzékenységet okozhatnak:

  • Fastum gél
  • Phenylbutazon
  • Diclofenac, diclac gél.
  •  Flector gél és tapasz egyaránt
  • Voltaren  kenőcs

Növények, amelyekből készült kenőcsök fényérzékenyek:

Rozmaring, Levendula, Kamilla, Macskakarom, Árnika, Boróka, Kurkuma, Narancsvirág olaj, Levendula olaj.

Ezeket a géleket, kenőcsöket, gyógynövényeket kenőcs formájában NE HASZNÁLJUK LÉZERES KEZELÉS ELŐTT!! Sőt, nyáron a szabadon hagyott testrészeken is vigyázni kell ezek kenésével.

Vannak olyan információk, amiket a továbbképzésen hallottam, de magam is alkalmaztam már ezeket az információkat.

Nagyon sok információt már tudtam a 2 napos továbbképzés anyagai közül, de azért mindenképpen megerősített abban, hogy jól és helyesen csinálom.

Szó esett a Térd atrozisról, a porckopásról, a porckorong sérvről.

Porckorong betegségnél a gerinc melletti izmokat kezeljük, ezzel megerősítve a gerinc izmait, hiszen a porckorong betegség egyik legjellemzőbb kialakulási előzménye a gerinc gyengülése és terhelése.

Neurológiai rehabilitáció:

Elsősorban stroke kialakulása után csökkenti a tüneteket, az intranasalis, azaz orron keresztüli lézer kezeléssel. Lézerrel oldani tudjuk a spazmust, merevséget, izomlazítást tudunk elérni. Részletes stroke utáni rehabilitációs kezelésről személyesen lehet érdeklődni nálam a

tundilezer@gmail.com e mail címen.

Amit még nagyon fontos elmondanom, hogy a lézer egy

RETROGRAD MITOCONDRIÁLIS jelátvitelt eredményez a sejtek között.

Ez azt jelenti, hogy 1 lézeres kezelés bárhová a testünkön, egyrészt mindenhová hat, másrészt 2-3 napig tartó hatást eredményez.

Még egy mondatot szeretnék hozzá tenni a tudnivalókhoz.

A 150-ES SAFE LASER AKKUMULÁTORA 12 ÓRÁT MŰKÖDIK EGY FELTÖLTÉSSEL

AZ 500-AS SAFE LASER AKKUMULÁTORA 8 ÓRÁT MŰKÖDIK EGY FELTÖLTÉSSEL

AZ 1800-AS SAFE LASER AKKUMULÁTORA 2 ÓRÁT MŰKÖDIK EGY FELTÖLTÉSSEL

A SAFE LASER GÉLBEN PEDIG 220 PUMPA VAN ÖSSZESEN. 😊

Ezekre az információkra azért van szükség, hogy amennyiben a kezelést este végezzük és mondjuk minden családtag használja, fontos tudnunk, hogy mennyi időnként kell feltölteni. Ha lemerül, onnan 7 óra a töltési idő, így aznap már nem tudja senki használni, hacsak nincs pót akkumulátor.

Ha bárkinek kérdése van a lézerrel kapcsolatban, illetve szeretne bővebb információkat kapni a

tundilezer@gmail.com  e mail címen tudja velem felvenni a kapcsolatot. Ezek voltak azok az információk, amelyek általánosságban vonatkoznak mindenkire.

A többi betegségről, amiről előadás hangzott el, úgy vélem személyes konzultáció keretében egyénre szabottan tudok megfelelő kezelési technikát javasolni a SAFE LASERREL.

KÖSZÖNÖM, HOGY ELOLVASTATOK!

06303601099