Sziasztok, megint régen írtam de fáradhatatlanul dolgozom és készülök a FISZE kongresszusra, ami a jövő hét végén lesz. A férjem is eljön velem, no nem a szakmai kongresszusra, hanem Hévízre és addig amíg én okosodom, ő fürdőzik egyet és megnézi a várost. Képes beszámolót remélhettek a kirándulásunkról.

Nos, beszéljünk kicsit a mozgásszervi problémákról is.

Kipróbáltuk a lézeres kezelést boka ízületi fájdalomra,lábdagadásra,lábzsibbadásra.

Viszeres lábon kiválóan csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Térdfájdalomnál megszünteti a feszülést, Baker cisztát is kezeltem vele, tökéletesen javítja a mozgásfunkciót és lecsökkenti a fájdalmat.

Erről beszéljünk kicsit bővebben: A térd normál működésében igen fontos szerepet játszik az ízületi folyadék, mely egyfajta kenőanyagként funkcionál. Abban az esetben, mikor a térdízület a kelleténél több folyadékot termel, az egy idő után felhalmozódik cisztát alakítva ki, és ahogy nő, nyomhatja a környező ereket, trombózist imitálva, esetleg kiváltva.

A ciszta különböző méretűre nőhet, így találkozhatunk egészen apró, ujjbegynyi, vagy akár gesztenye nagyságúval is. Ilyenkor a térhajlatban lévő ízületi tok kiboltosul és ahogy megtelik folyadékkal, egy szelep segítségével lezáródik, ami ezt a folyadékot beengedi, ám távozását már megakadályozza. Nos a lézer csökkenti a duzzanatot, kinyitja a szelepet és távozni engedi a folyadékot. Megszűnik a kellemetlen feszülés és fájdalom.

A Baker ciszta leggyakrabban nem önálló kórkép, hanem egy tünet, melyet általában kezeletlen ízületi gyulladás vagy porckopás eredményez, melynek következtében több ízületi folyadék termelődik. Az infra lézer újraépíti a porcot is, amitől remélhetőleg egy időre búcsút mondhattok a cisztának.

A másik jelentős eredményt a csuklótörés utáni rehabilitációnál figyeltem meg. Már 4-5 kezelés után a csukló mozgásfunkciója megnőtt. A páciens a kezét már a kulcs elfordítására, autó sebességváltó használatára és kisebb csomagok fájdalommentes emelésére is tudja használni. Kíváncsi leszek, milyen eredményt értünk el a foltos osteoporozis terén. Erről később majd tájékoztatlak titeket.

Köszönöm, hogy elolvastatok és jó egészséget mindenkinek!